Ediția de anul acesta a Simpozionului de Studii Clinice a oferit o platformă multidisciplinară pentru comunitatea implicată în cercetare clinică, reunind reprezentanți din domeniul academic, agențiile de reglementare, industria coordonatoare de studii clinice, industria farmaceutică inovatoare, investigatori și entități de cercetare clinică, pentru a discuta progresele vizionare realizate și oportunitățile de dezvoltare pentru acest domeniu.

În cadrul evenimentului, Frank Loeffler – Vicepreședinte LAWG a menționat: ”Progresul României în ultimii ani în domeniul studiilor clinice este cu adevărat remarcabil și creează premisele pentru creșterea competitivității țării pe plan internațional. Aceste progrese se datorează și eforturilor Hubului de Inovație în Sănătate, care a fost conceput pe baza parteneriatelor cu toate părțile interesate relevante. Mai departe, este important să privim România și Europa în contextul global al atractivității studiilor clinice iar, în acest sens, este nevoie să creștem predictibilitatea și să grăbim accesul la inovație pentru toți pacienții, pentru a aduce România mai aproape de media altor țări. De asemenea, Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Genomică poate aduce o contribuție unică prin accelerarea integrării datelor genomice și de sănătate în cercetarea aplicată, întărind imaginea și prestigiul României în domeniul cercetării medicale.”

Hubul de Inovație în Sănătate reunește deja părțile active în ecosistemul de studii clinice din România și contribuie la dezvoltarea acestui sector. Prezent la eveniment, Dr. Teodor Blidaru – Manager al Hubului, a declarat: „În urma elaborării Planului Național pentru Studii Clinice, este important să ne concentrăm în următorii ani asupra implementării acestuia, ca efort colaborativ al întregului ecosistem de cercetare clinică. Planul și următorii ani ne oferă oportunitatea nu doar să atingem progres în privința indicatorilor măsurați, cum ar fi creșterea numărului de studii sau pacienții implicați, ci și să ne pregătim infrastructura de cercetare, procesele, profesioniștii și abordarea generală pentru provocările viitoare într-o lume din ce în ce mai competitivă în acest domeniu.”

Implementarea unui model competitiv pentru studiile clinice în România, prin continuarea și consolidarea eforturilor deja realizate în acest domeniu, generează oportunitatea de a conecta România la cercetarea medicală internațională, crește accesul pacienților la tratamente inovatoare, determină atragerea investițiilor străine, contribuie la retenția personalului medical, transferul tehnologic, poate genera noi locuri de muncă și creșterea veniturilor la bugetul de stat.

#StudiiClinice # ClinicalTrialsSymposium #HubDeInovatieInSanatate

Mai multe detalii: https://www.clinicaltrialsymposium.com/