Despre HUB

În premieră pentru România, Ministerul Sănătății, Alianța Universitară G6-UMF și Local American Working Group (membrii fondatori) lansează proiectul național Hub de Inovație în Sănătate, care își propune să devină un element central în cadrul unui sistem de sănătate modern, în acord cu prioritățile strategice din cadrul Strategiei Naționale în Sănătate 2023-2030 – „Pentru sănătate, împreună”. Se dezvoltă, astfel, capacitatea de cercetare și inovare pentru întreg sectorul de sănătate, cu rezultate concrete ce pot fi integrate în furnizarea serviciilor medicale, în beneficiul pacienților români.

Membri fondatori

Hubul de Inovație în Sănătate își propune, prin proiectele strategice ce vor fi derulate, să încurajeze echipe de cercetători și antreprenori români să dezvolte soluții inovative pragmatice pentru prioritățile din domeniul sănătății – așa cum sunt acestea identificate în Strategia Națională în Sănătate 2023-2030 – „Pentru sănătate, împreună”- care să genereze o contribuție netă la dezvoltarea sistemului de sănătate și a economiei din România.

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății, în calitate de reprezentant al administrației publice centrale, coordonator în domeniul politicilor și strategiilor în sănătate pe termen mediu și lung, susține inițiativa Hubului de Inovație în Sănătate și asigură direcția strategică a proiectelor derulate.

G6 UMF

Asociația Alianța Universitară G6-UMF, în calitate de reprezentant al mediului academic medical și farmaceutic din România, are un rol esențial atât în promovarea intereselor învățământului superior medical, precum și în crearea unui cadru comun de cooperare în domeniile educaționale și științifice.

LAWG

Asociația Local American Working Group – LAWG este un promotor al inovației în sănătate din România și susține dezvoltarea politicilor publice în sprijinul unui sistem de sănătate eficient, centrat pe pacient, cu acces crescut la inovație. LAWG reunește companiile farmaceutice lidere la nivel mondial în domeniul cercetării și biotehnologiei, care își dedică activitatea dezvoltării medicamentelor inovative.

Direcțiile strategice asumate de Hubul de Inovație în Sănătate pentru perioada imediat următoare sunt

Studiile clinice

Educația și promovarea sănătății în afecțiuni cronice prioritare

Prin implementarea acestui proiect de țară, România și cercetătorii români se conectează la platforme globale de inovație și cercetare, unul dintre obiectivele Hubului de Inovație în Sănătate fiind facilitarea accesului și schimbului de bune practici în domeniul inovației în sănătate, într-o manieră accelerată, cu structuri similare la nivel internațional.

Parteneri

Apeluri de proiectedin Hub

Granturi decercetare

Articole de presă și materiale despre Hub

Lansarea Hubului de Inovație în Sănătate, Mai 2023